Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Εις μνήμη ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΤΑΡΑ

 

Σαν σήμερα (18 Ιουνίου 1934) γεννήθηκε ο δάσκαλος κος Δημήτρης Μυταράς.

Ο Δημήτρης Μυταράς ήταν ένας άνθρωπος με σημαντική επιρροή στη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία πολλών, όπως και στη δική μου. Η παρότρυνσή του να καλλιεργήσω τη ζωγραφική και να φοιτήσω στη Σχολή Καλών Τεχνών ήταν καθοριστική, καθώς με ώθησε να αναπτύξω και την EPsilon Art Gallery, όπου υπήρξε μόνιμος συνεργάτης.

Ο Δημήτρης Μυταράς ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο των τεχνών στην Ελλάδα, σύγχρονος Έλληνας ζωγράφος με διεθνή καταξίωση . Ήταν ακαδημαϊκός, πρύτανης και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους της μεταπολεμικής περιόδου, με το έργο του να είναι πολυδιάστατο και ιδιαίτερα πρωτότυπο. Η συνεισφορά του στην ανανέωση του ελληνικού εικαστικού λόγου και η προβολή του σε διεθνές επίπεδο είναι αναμφισβήτητη.

Η αναγνώριση του έργου του ήταν διεθνής, και μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις του ήταν η βράβευσή του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτή η τιμή υπογραμμίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό που απολάμβανε παγκοσμίως για τη συνεισφορά του στις τέχνες.


Φωτογραφία από το εργαστήρι του κου Μυταρά, 2012




Φωτογραφία από το εργαστήρι του κου Μυταρά, 2012 
(στο τηλέφωνο συνομιλούσε με τον κο Μπότσογλου )


Φωτογραφία από την βράβευση του κου Μυταρά από το Πανεπιστήμιο
 του Χάρβαρντ παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου