Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ART ATHINA Viewing Rooms 2020

 


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) λόγω των προβλημάτων που απορρέουν από την ύπαρξη του Corona Virus- Covid 19, διοργανώνει για το 2020 την 25η ART ATHINA Διεθνή Έκθεση Τέχνης, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, όχι με την συνηθισμένη του μορφή με τις γκαλερί σε stands σε δημόσιο χώρο αλλά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, ανοιχτή προς όλους (https://aavirtual.gr/ , σύντομα ανοιχτή).


H EPsilon Art Gallery όπως κάθε χρόνο είναι παρούσα στην Art Athina, συμμετέχοντας στην εφετινής της μορφή δηλαδή στην διαδικτυακή πλατφόρμα της ART ATHIΝΑ Virtual.gr, παρουσιάζοντας στον χώρο της (Παναγίας Γιάτρισσας 12, Λουτράκι) την Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής " Τhe artist during Coronavirus - Covid 19¨. Στο χώρο της EPsilon Art Gallery μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην Art Athina τα οποία θα προβάλλονται ταυτόχρονα και από την διαδικτυακή Art Athina.  Επιμέλεια έκθεσης : Εύη Παντελέων.

https://aavirtual.gr/viewing-room/epsilon-art-gallery/


Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Οκτωβρίου 2020.

Η EPsilon Art Gallery συμμετέχει φέτος στην διαδικτυακή πλατφόρμα Art Athina Virtual.gr με οκτώ καλλιτέχνες.
Οι καλλιτέχνες κατ΄ αλφαβητική σειρά
1. ΑΡΑΠΑΚΗ ΞΕΝΙΑ
2. ΚΑΤΣΑΦΑΝΑ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ
3. ΛΙΑΓΚΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
4. ΜΑΝΟΥ ΕΦΗ
5. ΝΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΕΥΗ
7. ΦΟΥΝΚ ΕΦΗ
8. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΑ

Ωράριο έκθεσης:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή 18:30-20:30 και Σάββατο 11:0 – 13:00
………………………………..
EPsilon Art Gallery, Παναγίας Γιάτρισσας 12, Λουτράκι , 6977 878481),
Email: epsilonartgallery@hotmail.com
Web sites: www.epsilonartgallery.blogspot.com & www.epsilon-artgallery.com

#ArtAthina #InternationaArtFair #EPsilonArtGalleryLoutraki #EviPanteleon #LoutrakiKorinthias #Greece #artgallery #artdealers #curator #collector #συλλέκτης #επιμελητήςεκθέσεων 

#artist #ArtAthinaVirtual2020 





ΕΡΓΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

1.1 ΑΡΑΠΑΚΗ ΞΕΝΙΑ , Εραστές

Κόλλα, σκόνες, γύψος, χρώματα, 80x60cm, 2015



1.2 ΑΡΑΠΑΚΗ ΞΕΝΙΑ, Όνειρο

Κόλλα, σκόνες, γύψος, χρώματα, 70x100cm, 2015


2. ΚΑΤΣΑΦΑΝΑ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ, Ταϋγετος

Λάδι σε μουσαμά, 145x44cm, 2020

3.1 ΛΙΑΓΚΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, Μαντόνα πλεϊμομπίλ

Λάδι σε μουσαμά, 50X70cm, 2019-20


3.2 ΛΙΑΓΚΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, Αναγέννηση

Ακρυλικά σε μουσαμά, 50X70cm, 2020


4.1 ΜΑΝΟΥ ΕΦΗ, Η κυρά της Λίμνης

Μικτή τεχνική σε μουσαμά, 130x130 cm


4.2 ΜΑΝΟΥ ΕΦΗ, Μπαίνει στο κόκκινο

Μικτή τεχνική σε μουσαμά, 130x130 cm

5.1 ΝΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πλατεία Συντάγματος – 5, Αθήνα

Λάδι σε μουσαμά, 64 x 44  cm, 2020

5.2 ΝΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πλατεία Συνταγματος -6 , Αθήνα

Λάδι σε μουσαμά, 27 Χ 25 cm, 2020

6. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΕΥΗ, Μένουμε σπίτι – Μένουμε ασφαλείς

Λάδι σε μουσαμά, 100 x 80cm, 2020

7.1 ΦΟΥΝΚ ΕΦΗ, Το ζευγάρι

Οξειδωμένο σίδερο, 80x100 cm, 2018

7.2 ΦΟΥΝΚ ΕΦΗ, Ψάρι

Σίδερο με οξειδωμένα κομμάτια, 96x45 cm, 2018



8.1 ΨΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΑ, Πατημασιές γλάρων 13

Ακρυλικά σε μουσαμά, 60x80cm, 2019

8.2 ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΑ, Πατημασιές γλάρων 14

Ακρυλικά σε μουσαμά, 60x80cm, 2019



Τις διαδικτυακές της πύλες ανοίγει η Art Athina μέσω της πλατφόρμας Αrt Athina Virtual (www.aavirtual.gr) στις 15 Οκτωβρίου 2020 και υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία στο φιλότεχνο κοινό.

Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην διαδικτυακή πρεμιέρα της αθηναϊκής φουάρ, που είναι μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να “περιηγηθούν” από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το έξυπνο τηλέφωνό τους δωρεάν σε περισσότερες από 55 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual θα είναι προσβάσιμη σε 24ώρη βάση – με διαφορετικό φωτισμό το πρωί και το βράδυ- επτά ημέρες την εβδομάδα έως το τέλος Οκτωβρίου.

Από την Αrt Athina Virtual δεν θα λείψουν οι παράλληλες δράσεις που ανέκαθεν πλαισιώναν την Art Athina και έχουν αποκτήσει σταθερό κοινό που τις παρακολουθεί όπως είναι τα Τalks, οι Performances, το αφιέρωμα στο Video και η παρουσίαση ανεξάρτητων χώρων τέχνης υπό τον τίτλο Projects.

Το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός στην Ελλάδα μεταφέρεται σε ψηφιακό περιβάλλον, κάτι που οφείλεται στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την έλευση της επιδημίας του κορονοϊου και επέβαλαν τη ματαίωση της Art Athina 2020 στο Ζάππειον Μέγαρο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δεν θα περιορίσει την επαφή του κοινού με την εικαστική δημιουργία αποκλειστικά στον κόσμο του Διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της Αrt Athina Virtual διοργανώνεται η Art Athina Week, μια εβδομάδα δράσεων για τις ελληνικές αίθουσες τέχνης που θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γκαλερί θα μπορούν να εκθέσουν στους φυσικούς χώρους τους τα έργα που θα παρουσιάσουν διαδικτυακά.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα της Art Athina με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου. H υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Αrt Athina Virtual

Viewing Rooms

Οι αίθουσες τέχνης θα παρουσιάζουν το ψηφιακό τους περίπτερο μέσα από μια εύχρηστη πλατφόρμα, που θα τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν τα έργα των καλλιτεχνών τους με το κοινό, εντός και εκτός συνόρων. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης και την αναπαραγωγή video, ηχητικών εγκαταστάσεων και έργων ψηφιακής τέχνης.

Projects

Ανεξάρτητοι χώροι τέχνης από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα κληθούν να παρουσιάσουν διαδικτυακά projects αποκλειστικά για την Αrt Athina Virtual. Συγκεκριμένα συμμέτεχουν οι Aetopoulos, Andreas Melas, Arch, Intermission, Radio Athènes, Serapis, Vernon Gardens.

Talks

Οι ομιλίες της Αrt Athina Virtual θα έχουν την δική τους πλατφόρμα, συνδεδεμένη με την κεντρική ιστοσελίδα και με δυνατότητα αναπαραγωγής σε όλους τους διαύλους επικοινωνίας της έκθεσης. Το πρόγραμμα, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Μαρίνα Φωκίδη, θα βασιστεί σε θεματικούς άξονες με επίκεντρο τους καλλιτέχνες, τους συλλέκτες, τις γκαλερί και τους θεσμικούς φορείς και στις συζητήσεις αυτές θα τεθούν μεταξύ άλλων προβληματισμοί γύρω από τη σύγχρονη τέχνη μέσα από στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο της ενότητας Talks θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για τρίτη χρονιά φέτος από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου στο πλαίσιο της Art Athina. Το πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina, Σταματία Δημητρακοπούλου, απευθύνεται σε φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εικαστικούς και θεωρητικούς, και στόχο έχει να τους πληροφορήσει, να τους εμπνεύσει και να τους προετοιμάσει για την εισαγωγή τους στον χώρο της τέχνης.

Performance

“Ενδείξεις εγγύτητας” είναι ο τίτλος του προγράμματος Performance της Αrt Athina Virtual υπό την επιμέλεια της Mαρίνας Φωκίδη, το πρόγραμμα, φιλοδοξεί να παρουσιάσει νέες παραγωγές καθώς και ιστορικές performances. Συνολικά 24 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό – μεταξύ άλλων οι Λήδα Παπακωνσταντίνου, Θάλεια Χιώτη, Πάνος Χαραλάμπους, Νίκος Τρανός, Νίκος Ναυρίδης, Μαίρη Ζυγούρη, Άγγελος Σκούρτης, Γιώργος Σαπουντζής, Γεωργία Σαγρή, Liliane Lijn, Γιάννης Βαρελάς, Βασίλης Καρούκ- συμμετέχουν με έργα τους που καλύπτουν ένα χρονικό εύρος 21 ετών. 

Video

Στην ψηφιακή πραγματικότητα το πρόγραμμα Video επιστρέφει στον ψηφιακό κόσμο από όπου προέρχεται. Θα περιλαμβάνει βίντεο καλλιτεχνών- μεταξύ των οποίων η Μαρίνα Αμπράμοβιτς και ο Ουλάι, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, η Λουκία Αλαβάνου, η Λητώ Κάττου και ο Γιώργος Δρίβας – επιλεγμένα σε συνεργασία με φορείς και συλλογές όπως οι Daata Editions, το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, η συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου, η POLYECO contemporary Art Initiative, αλλά και ανεξάρτητους καλλιτέχνες και χώρους, όπως oι Enterprise projects, υπό την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Αthina, Σταματίας Δημητρακοπούλου.

Οπτική ταυτότητα της Αrt Athina Virtual

Η φετινή οπτική ταυτότητα της Αrt Athina Virtual έχει σαφείς αναφορές στην πανδημία και τις συνέπειες της στην καθημερινότητα μας. Κάθε χαρακτήρας της νέας γραμματοσειράς αποτελείται στοιχεία τα οποία δεν εφάπτονται υπονοώντας την κοινωνική αποστασιοποίηση που επιβάλλεται για την ασφάλεια όλων μας λόγω της πανδημίας. Όπως καλούμαστε να συνεργαστούμε χωρίς να έχουμε, ωστόσο, άμεση επαφή έτσι και τα στοιχεία που αποτελούν κάθε γράμμα χωρίς να ακουμπούν το ένα στο άλλο επιχειρούν να σχηματίσουν τη σωστή εικόνα ώστε να είναι αναγνώσιμο το κείμενο. Ανάμεσά στις λέξεις εμφανίζονται σχέδια με κόκκινο χρώμα που αποτυπώνουν με χιούμορ καταστάσεις που βιώσαμε όλοι καθημερινά κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού και επιχειρούν να προσθέσουν μια νότα αισιοδοξίας.

Τον σχεδιασμό υπογράφουν για ακόμη μία χρονιά οι σταθεροί συνεργάτες της Αrt Athina, οι G Design Studio.




Συμμετέχουν διαδικτυακά στην ψηφιακή πλατφόρμα της Art-Athina οι εξής γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό:

a.antonopoulou.art (Αθήνα), Agathi Kartalos (Αθήνα), Alibi (Αθήνα), Alma Contemporary Art Gallery (Αθήνα-Τρίκαλα), Anna Pappas Gallery (Μελβούρνη), Argo Gallery (Αθήνα), Αrt Appel Gallery (Aθήνα), Arusha Gallery (Εδιμβούργο), Astrolavos Art Galleries (Αθήνα), Cheapart (Αθήνα), Citronne Gallery (Αθήνα-Πόρος), Crux Galerie (Αθήνα), Donopoulos International Fine Arts (Θεσσαλονίκη), ekfrasi-yianna grammatopoulou (Αθήνα), Eleftheria Tseliou Gallery (Αθήνα), Eleni Koroneou Gallery (Αθήνα), EPsilon Art Gallery (Λουτράκι), Evripides Art Gallery (Αθήνα), Gallery “7” (Αθήνα), ArtPrisma (Πειραιάς), Gallery d’ Arte (Νιού Τζέρσεϊ), Genesis Gallery (Αθήνα), i-D Projectart (Αθήνα), Ikastikos Kiklos Sianti (Αθήνα), Ileana Tounta Contemporary Art Center (Αθήνα), Kalfayan Galleries (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), kaplanon5 art gallery (Αθήνα), Mihalarias Art (Αθήνα), Papatzikou Gallery (Βέροια), PeriTechnon Karteris (Αθήνα), Renatino Gallery (Λευκωσία), Skoufa Gallery (Αθήνα), Skoufa Gallery Mykonos (Μύκονος), Τechnohoros  Art Gallery (Αθήνα), The Breeder (Αθήνα), Zina Athanassiadou Gallery (Θεσσαλονίκη).  

................................................

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την έλευση της επιδημίας του κοροναϊού, επιβάλλουν να δούμε υπό διαφορετικό πρίσμα πολλά δεδομένα στον χώρο της τέχνης και να υποδεχτούμε το "μέλλον" που έφτασε συντομότερα από όσο περιμέναμε.

Τους τελευταίους μήνες, μουσεία, πολιτιστικοί θεσμοί και εικαστικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, μετακινήθηκαν στο ψηφιακό περιβάλλον ώστε να διευρύνουν το διάλογο τους με το κοινό και να χρησιμοποιήσουν στο βέλτιστο τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα εργασίας της Art Athina, προχωρούν στη μεταφορά του μεγαλύτερου ετήσιου εικαστικού θεσμού στην Ελλάδα σε μια ψηφιακή πλατφόρμα ανοιχτή προς όλους, προσβάσιμη μέσω Διαδικτύου.