Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Art Athina 2022 @ EPsilon Art Gallery

 








ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ


4.1 Xenia Arapaki, Antitheses, Mirrors, Mixed technique,

Bas-relief elements, 100x50 cm

4.2 Xenia Arapaki, Approaches, 
Mirrors, Mixed technique, Bas-relief elements, 100x50 cm

3.1 Ritsa Zervou, kime

Acrylics and spray paint on canvas/framed, 100x100 cm

3.2  RITSA ZERVOU, Can you See what you Cannot Name? 
Acrylics and spray paint on canvas/framed, 30x30cm


3.2  RITSA ZERVOU, Hidden Timelines I, 
Acrylics and spray paint on canvas/framed, 30x30cm

2.1 Emmanouela Liagkou, Donkey

Pastel on paper, 100x110cm

2.2 Emmanouela Liagkou, Donkey

PRINT ON PAPER  (plexiglass), 60x60 cm

5.1 Ioannis Ntakos, Syntagma Sguare 8

Oil on canvas, 80×35 cm

5.2 Ioannis Ntakos, Syntagma Sguare 9

Oil on canvas, 75×35 cm

5.3 Ioannis Ntakos, Syntagma Sguare 10

Oil on canvas, 77 ×40 cm

7.1 Evi Panteleon, Nude, Oil on canvas, 50x70 cm, 2022

7.2 Evi Panteleon, Nude, Oil on canvas, 50x70 cm, 2022

7.3 Evi Panteleon, Nude, Oil on canvas, 60x80 cm, 2022

1.1 Christina Savvaki , Transition to release

 Mixed media on canvas, 60x60cm

1.2 Christina Savvaki , Winged fragments

 Mixed media on canvas, 60x60cm

1.3 Christina Savvaki , Unlimited rotation, 2022

Mixed media on canvas, 90x70cm, 2022

6.1 Efi Funck, Female figures, Iron & Oxydised Iron, 65X10 cm

6.2 Efi Funck, Fish, Iron & Oxydised Iron, 65x50cm cm

6.3 Efi Funck, Lovers, Iron, 106X97 cm

6.4 Efi Funck, MARBLE, 20Χ10 cm

6.5 Efi Funck, BRONZE, 20Χ10 cm


Art Athina 2022 _ EPsilon Art Gallery
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (19/9/2022), η Art Athina 2022,
το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, με αριθμό ρεκόρ επισκεψιμότητας
και συμμετοχών ( γκαλερί, καλλιτεχνών, έργων τέχνης κλπ).
Η EPsilon Art Gallery θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη διοργάνωση της Art Athina και ιδιαίτερα θα ήθελε να ευχαριστήσει την κα Γιάννα Γραμματοπούλου , πρόεδρο του ΠΣΑΤ, την κα Σταματία Δημητρακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια Art Athina, τους κους Χαραλάμπους και Χρυσοσπάθη, Be Best εταιρία παραγωγής Art Athina , τον κο Αντώνη Κούρκουλο , υπεύθυνο διαχείρισης Art Athina κ.α. .
Η EPsilon Art Gallery πήρε μέρος και εκπροσώπησε τους καλλιτέχνες:
Ξένια Αραπάκη // Ρίτσα Ζερβού // Εμμανουέλα Λιάγκου // Ιωάννης Ντάκος
// Εύη Παντελέων // Χριστίνα Σαββάκη // Έφη Φούνγκ

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023.
Art Athina 2022 _ EPsilon Art Gallery, Loutraki


























  
 





 



 



 




 


  


  



 



 

  




 


 

 

 










ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

-       16:00 – 19.30 : μόνο με πρόσκληση VIP

-   20.00 – 22.30 : Παρουσία της Α. Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

 Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου    12:00 –21:00:  λειτουργία έκθεσης (για το κοινό)

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου     12:00 – 21:00: λειτουργία έκθεσης (για το κοινό)

 Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου     12:00 – 21:00:  λειτουργία έκθεσης (για το κοινό)

 

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Ζάππειο Μέγαρο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα 105 57

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 

Ολόκληρο: 10€

Μειωμένο: 7€ (φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας και άτομα άνω των 65 ετών) Δωρεάν είσοδος σε ΑμεΑ, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας με παρουσίαση της αντίστοιχης κάρτας, μέλη της AICA και παιδιά έως 18 ετών Για γκρουπ επισκεπτών άνω των 15 ατόμων, η χρέωση είναι 7€ / άτομο.

  ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Τιμή 15€ (ελληνικά/αγγλικά) 

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Χώρος προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ / ΚΑΦΕ Το εστιατόριο/καφέ της ArtAthina θα είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης. 

 ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 

Το Ζάππειον Μέγαρο διαθέτει μια δωρεάν θέση parking στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου για κάθε εκθέτη- Gallery  και όχι για το κοινό. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 

 Το Ζάππειο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία Συντάγματος, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Εξυπηρετείται από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και τα βασικά μέσα συγκοινωνίας. 

Μετρό: Στάση Σύνταγμα Τραμ: Στάση Σύνταγμα, Ζάππειο

Τρόλεϊ: Στάση Σύνταγμα, Στάδιο, Μετς , Άγαλμα Βύρωνος

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ










Στη φετινή έκθεση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης  συμμετέχουν 80 χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, του οποίου τη διεύθυνση έχει η Σταματία Δημητρακοπούλου, περιλαμβάνει 15 ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Οι ενότητες της φετινής Art Athina
Σταθερά το πρόγραμμα συνθέτουν οι ενότητες Main, που αποτελεί και το βασικό εκθεσιακό πρόγραμμα της Αrt Athina. Highlights με νέες γκαλερί από το εξωτερικό, ύστερα από πρόσκληση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της φουάρ, Σταματίας Δημητρακοπούλου. Feature με γκαλερί από το εξωτερικό που επιλέγει προσκεκλημένος ανεξάρτητος επιμελητής -για το 2022 είναι η ανεξάρτητη επιμελήτρια Kate Carusο από τη Βρετανία που ζει στο Λος Άντζελες. 

Projects με ανεξάρτητους χώρους τέχνης. Design με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Talks, συζητήσεις με προσκεκλημένους καλλιτέχνες, διευθυντές μουσείων και καταξιωμένους επιμελητές.

Film & New Media Space με αφιέρωμα στους πρωτοπόρους της ελληνικής video art από τις δεκαετίες του '80 και '90 καθώς και αρχειακό υλικό από παλαιότερες διοργανώσεις της Αrt Athina, σε συνεργασία με το αρχείο της ΕΡΤ. Art Athina X Daata, όπου σε συνεργασία με την βρετανική διαδικτυακή πλατφόρμα Daata διοργανώνεται ένα πρόγραμμα προβολών ανοιχτό στο κοινό. Kids' Educational Program σχεδιασμένο  από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, ΚROMA, για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, εφήβους και τους συνοδούς τους.

Στην ενότητα Art Athina All Year Round που αφορά σε δράσεις και συνεργασίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους εντάσσονται το Art Athina Artist Residency Program στο πλαίσιο του οποίου διεθνείς καλλιτέχνες, που εκπροσωπούνται από γκαλερί που εκθέτουν στις ενότητες Feature και Highlights  της Art Athina, μένουν στην Αθήνα για 30 ημέρες και δημιουργούν έργα που θα εκτεθούν στο Ζάππειο. Η δράση φέτος υλοποιείται σε συνεργασία με την αλυσίδα ξενοδοχείων Brown Hotels. Το Art Athina Educational Program που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη χρονιά  με τη συμμετοχή φοιτητών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπό την ευθύνη της επιμελήτριας Δάφνης Πολίτη και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και της πρωτοβουλίας Make Or Break. 



Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο

Η Art Athina ως θεσμός που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον τομέα των εικαστικών εκτός από τις σταθερές θεματικές που συνθέτουν το πρόγραμμα της, φέτος εντάσσει και νέες κατηγορίες που διευρύνουν το πεδίο των ενδιαφερόντων της, αλλά και αφουγκράζονται τις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία στον χώρο των εικαστικών. 


Για πρώτη φορά, στο πλαίσιο αυτό,  η Art Athina φιλοξενεί μια έκθεση με έργα που είναι αποκλειστικά NFT και τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί σε άλλη διοργάνωση, ενώ μέσα από την κατηγορία Art Athina Pavilions συνδέει τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης με εκείνον της αρχιτεκτονικής. Επιπλέον καθιερώνεται από φέτος το βραβείο της Art Athina για νέο καλλιτέχνη σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Η φετινή Art Athina είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στην καθιερωμένη της μορφή μετά την πανδημία, χωρίς ωστόσο τα δύο προηγούμενα χρόνια να διακόψει τους  δεσμούς της με το φιλότεχνο κοινό παρά τις δύσκολες συνθήκες που επιβλήθησαν λόγω του Covid-19. To 2020 υλοποιήθηκε ψηφιακά μέσω Διαδικτυακής πλατφόρμας και το 2021 προχώρησε σε μια υβριδική λύση με το συνδυασμό της ψηφιακής έκθεσης και της συνεπτυγμένης παρουσίασης έργων τέχνης σε φυσικό χώρο, στο lobby του ξενοδοχείου King George, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συμμετέχουσες αίθουσες στο πρόγραμμα της Αrt Athina για το 2022 στις επιμέρους ενότητες έχουν ως εξής

Main: 

Tο βασικό εκθεσιακό πρόγραμμα της Art Athina, με γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εκτείνεται στους κεντρικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου.

Συμμετέχουν οι: a.antonopoulou.art, agathi-kartalos,Alibi Gallery, Allouche Benias Gallery, Alma Contemporary Art Gallery, Anna Pappas Gallery, Argo Gallery, Art Appel Gallery, Artower Agora, Αrt Zone 42, Astrolavos art galleries, Athens Art Gallery, CAN Christina Androulidaki gallery, Citronne Gallery, Crux Galerie, Cube Gallery, Dio Horia, DL gallery, ekfrasi - yianna grammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery, Eleni Koroneou Gallery, EPsilon Art Gallery, Ersi Gallery, Gallery 7, Gallery ArtPrisma, Genesis Gallery, Hot Wheels Athens, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, Let Them Eat Cake / M.A.M.A. contemporary, Lola Nikolaou Gallery, Melas Martinos, Mihalarias Art, Papatzikou Gallery, Peritechnon Karteris art gallery, Rebecca Camhi Gallery, Roma Gallery, Sianti Gallery, Skoufa Gallery, Technohoros art gallery, The Blender Gallery, The Breeder, zina athanassiadou gallery, Zoumboulakis Galleries

Highlights: 

Η κατηγορία Highlights παρουσιάζει στην Art Athina νέες γκαλερί από το εξωτερικό, ύστερα από πρόσκληση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της φουάρ, Σταματίας Δημητρακοπούλου. Μέρος της κατηγορίας Highlights είναι οι γκαλερί Voloshyn και Ya Gallery από το Κίεβο. Η Art Athina αναλαμβάνει το κόστος συμμετοχής του περιπτέρου, υποστηρίζοντας την σημαντική εικαστική της Ουκρανίας και την ανάδειξη των σύγχρονων καλλιτεχνών της.

Συμμετέχουν οι: Christian Andersen (Copenhagen), Chris Sharp gallery (Los Angeles, Mexico City), Fitzpatrick gallery (Paris), High Art (Paris), Harkawik (Los Angeles), M + B (Los Angeles), Artbeat (Tbilisi), Sophie Tappeiner (Vienna), South Parade (London), UNA (Piacenza, Milano), Voloshyn gallery (Kiev), Pavlo Gudimov Ya Gallery Art Center (Kiev), Zeller van Almsick (Vienna)

Feature:

Κάθε χρόνο, η Art Athina προσκαλεί έναν ανεξάρτητο επιμελητή να παρουσιάσει την κατηγορία Feature, καλώντας γκαλερί από το εξωτερικό. Φέτος καλεσμένη είναι η ανεξάρτητη επιμελήτρια Kate Carusο από τη Βρετανία που ζει στο Λος Άντζελες και η οποία επέλεξε τις παρακάτω αίθουσες τέχνης: Arusha gallery (Edinburgh),Bianca D'Alessandro (Copenhagen), Ciaccia Levi (Paris), Et Al. (SF), Ginny on Frederick (London), Larder (Los Angeles), Laveronica gallery (Modica), Luce  Gallery (Turin), Matthew Brown (Los Angeles), Moskowitz Bayse (Los Angeles), The Valley (Taos, Mexico)


<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politismos/epistrefei-i-art-athina?fbclid=IwAR21LRuAeyt1cZP0uhxqlyaQnDitcBUs9YeKr3Ey68iUMeA0XHbaTV_8CFU">Επιστρέφει η Art Athina: Με ρεκόρ συμμετοχών η διεθνής φουάρ -Τι θα δούμε από 16 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο - iefimerida.gr</a></p>

   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου